Gin rummy är för många ett okänt kortspel. Kanske att du spelat kortspelet någon enstaka gång med sedan glömt bort hur man spelar?

Mängder med olika typer av kortspel

Det finns mängder med olika typer av kortspel på marknaden och det dyker hela tiden upp nya varianter. Poker är kanske det vanligast kortspelet och även Texas Holdem som är en variant av poker. För de mindre barnen så finns kortspel som ”finns i sjön”, ”Svarta dam” och ”stress”. Gin rummy är nog för de flesta en okänd kortspelsvariant där man allt som oftast är två stycken deltagare som möter varandra.

Man inleder Gin rummy med 10 kort på handen som du sedan ska skapa olika varianter av. Det slutgiltiga målet är att alla 10 korten ska ingå i en kombination. Alla spelkort är värda sina egna siffror förutom de klädda korten. Alla klädda kort har värdet 10 poäng som du kan räkna hem när spelet avslutas och summeras. Här kan du läsa mer om hur du spelar Gin rummy.

Kortspel för semestern

En kortlek är alltid bra att ha med sig på semestern eftersom det finns så många olika varianter som man kan spela. Det finns alltid något för familjen att spela om det är regnigt väder. Kanske sitter ni sommarstugen eller i husbilen och bara tar det lugnt. I det lägena passar det perfekt att ha en kortlek nära till hands. Själv har man fastnat mest för Texas Holdem och det behöver inte handla med spel om pengar utan man kan dela ut marker och spela för att det är kul. Den som roffar åt sig alla marker i slutändan är den som vinner turneringen osv. För att Holdem ska bli kul så kräver det oftast att det är några spelare med lite mer erfarenhet och är då inte ett kortspel som lämpar sig för hela familjen.

Gin rummy