Fotbolls-VM spelades för allra första gången mellan Mexiko och Frankrike år 1930 varav Frankrike vann mellan 4-1. Detta är också det enda som faktiskt spelats utan kvalspel, inför turneringen så att säga. Dessa FIFA-afillierade landslagen fick en inbjudan som skapade ett stort intresse i nio länder. Det som fångade mest intresse, som också blev det största deltagandet från Sydamerika i ett slutspel. Entusiasmen från Europas sida var inte riktigt lika stor under 1930-talet – mycket för att kostnaden var så stor och tidskrävande under det årets hårda tider.

https://svensktspel.nu/2022/03/28/polen-sverige-stream-playoffinal-fotbolls-vm-2022/

Upplev det från din TV

Oavsett om du tittar på fotbolls-VM på tv, mobil, surfplatta eller är fysiskt på en match i fotbolls-VM, är spänningen lika stor, men upplevelsen särskiljer sig dock lite. Är det VM-dags för fotboll är det många som bänkar sig framför tv:n med likasinnade vänner och familj med god mat, dryck och tilltugg. På detta sätt är det en speciell upplevelse eftersom du med vänner kan sitta i soffan i goda ro och uppleva matchen i alla olika vinklar. Andra fördelar är att du/ni slipper betala för dyra biljetter, trängas bland stökiga folk, och framförallt med dagens tv-teknik kunna pausa när det behövs en paus, och ändå inte missa något. För dig som gillar att spela på resultat så kan vi rekommendera Odds.nu som samlar alla odds på matcher i fotbolls-VM.

Upplev VM i verkligheten

När du däremot vistas fysiskt på en match när det är fotbolls-VM är det såklart en helt annan upplevelse. Publiken är laddade med lagets färger och andra höjdpunkten är framförallt att få sitta med i publiken och se fotbolls-VM från arenan. Att uppleva fotbolls-VM i verkligheten är en dröm för många, både vuxna och små. Upplevelsen att få möjligheten att få se VM-matchen live är framförallt att du får se matchen med alla spelare, hela publikens jubel och framförallt få känna in den otroliga atmosfären.