Hall of Gods video slot

Bakgrund

För länge sedan förstod man bättre än idag varför det åskade, varför skepp förliste eller hur det kom sig att krig kunde vinnas av den svagaste hären. Svaret var helt enkelt att allt styrs av de stora gudarna i Valhall. Det gällde att inte reta dem eftersom man då kunde få känna på deras vrede. Det är inte många idag som tror att dessa gudar finns i verkligheten. Men  många är nog beredd att ändra sin åsikt om det skulle få gudarna mer välvilliga att dela ut jackpotten på t.ex. 50miljoner.

ExtraSymboler

Wild – En av gudarnas drakar i Hall of Gods ser ganska elak ut när han gapar och visar sina vassa tänder. Men draken är allt annat än elak eftersom han ersätter alla anda symboler. Dessutom utvidgas symbolen och täcker hela hjulet när han kommer fram. Draken kan flyga fram på hjul 2,3 och 4.

Bonus – Gudarnas hammare slår mot en sköld och blåa blixtrar visar kraften i hammarens slag. Tre hammare guidar dig rakt in i Hall of Gods bonusspel.  I bonusspelet kan tre olika jackpottar vinnas.

Bonusspelet – Ett bonusspel som går ut på att välja sköldar. Under varje sköld finns vinster men även symbolen för Mini, Midi och Mega Jackpotten. När du får tre lika vinns den summan.

Scatter – Hugin och Mumin mot en bakgrund av en fullmåne som lyser starkt i natten är scattersymbolen. När detta odelbara par syns minst tre gånger utdelar de freespin. Som mest går det att få 20st spins. Vinster under freespin tredubblas.

Musik

Regnet öser ner, vågorna slår hårt mot klipporna på stranden och i bakgrunden leker åskan fram och tillbaka över den mörka himlen. Eller så säger man att Njord är arg samtidigt som Thor kör sin vagn över himlavalvet. Oavsett så är det samma ljud vi pratar om och där har ni bakgrundsljudet.

En liten extradetalj är den vassa ljudeffekten i Hall of Gods som hörs när du ändrar insatsnivå eller myntvärde. Man får då höra två svärd som dras mot varandra som att de vässas för strid.

Grafik

I Hall of Gods möter vi de klassiska nordiska mytologiska hjältarna som Odin (Oden?), Thor, Freya, Loki (Det är nog Loke…) och Idun. De porträtteras med ansiktet i en rund ram.

Förutom dem finns här fem kända detaljer som förknippas med olika gudar som tex Thors hammare och Iduns äpplen.  Samtliga bilder passar utmärkt in i det gudomliga temat.

Hall of Gods utspelar sig mot en isig blå bakgrund som är riktigt snyggt. Självklart kan man följa de olika jackpottarna och hur de snabbt rör sig uppåt mot nya höjder.

Mjukvara

Svenska företaget Net Entertainment ligger bakom video sloten Hall of Gods vilket oftast betyder genomarbetade spel som håller i längden

Insats

Hall of Gods spelas alltid på de 20 vinstlinjerna. Insatsnivån går upp till 5 och myntvärdet går från 0,01 till 0,50Euro. Insatsen för en omgång varierar därför mellan 0,20 och 50Euro.

Vill du kan du spela autoplay med avancerade funktioner. Du kan tex låta spelet sluta om du vunnit en speciell summa, om saldot minskat med en viss summa eller om du vunnit jackpott.

Vinster

Odin, Thor och Freja vill inte onödan dela med sig av sina gudomliga skatter och därför hamnar en del av insatsen i en stor hög som de kallar för jackpott. Det finns visserligen tre nivåer på jackpottarna men det är klart roligast att drömma om den största som inte sällan rör sig mellan 10 och 50 miljoner.  En vinst här kan verkligen sägas vara ”som en skänk från ovan”. Teoretisk återbetalningsgrad i Hall of Gods är 96,5%.

Sammantaget

Hall of Gods är ett välarbetat spel med både snygg grafik och bra musik. Det här är en klassisk slot med ett spännande och passande bonusspel samt jackpottar som verkligen är värda att slåss om. Sammantaget får spelet mycket högt betyg.

Hall of Gods går att spela på bland annat Mr GreenBetssonUnibet och Betsafe.