Bakgrund

Sätt dig i båten några timmar och närma dig sakta drakön. Här lever de vackra drakarna i bergen medan de tronande vildrakarna står på klipporna för att vaka över ön. Drakarna verkar ha en stark förkärlek för Freespin och kan ge upp till 50freespin till den spelare som hittar deras boning fem gånger i rad. Förutom freespin kan även drakarna vara frikostiga och ge en rejäl högsta vinst på närmare 2miljoner. Vem de vill ge sin skatt till återstår att se.

Extra Symboler

Win both way – En speciell funktion i video sloten Dragon Island är på drakön och Win both ways. Det är inte en symbol utan en knapp du själv väljer om du vill aktivera och då spela åt bägge hållen. Det kostar självklart  extra insatser men det kan också ge en hel del extra.

Scatter- Berget där drakarna bor är scattersymbolen. Vid minst tre symboler släpps freespins lös och som mest kan bli mycket höga 50freespin. Dessutom fås extra multiplikatorer vid freespin. Som mest 100ggr ! Utöver det finns expanded wilds som kan synas på vilket hjul som helst.

Wild – En grå drake som stolt tronar på ett klippblock med ett grönt ljus i bakgrunden är wildsymbolen. För säkerhetsskull står det också WILD i grå sten på symbolen.

Golden Wild – Golden Wild är lika som wildsymbolen men här har draken bytt färg till Guld och bakgrunden är blå.  Denna symbol kommer endast fram när funktionen ”win both ways” är aktiverad. Vinsten när gulddraken syns multipliceras 2-8ggr.

Musik

Tar du dig till en ö långt ute i havet så är det enda du kommer att höra vara vattnet som forsar fram mot stranden och någon enstaka fågel som skriker en bit i skogen. Här har du bakgrundsmusiken också. Vid vinst kommer även en del ljudeffekter men har man draktema kanske även lite drakljud kunde ha vävts in i spelet.

Grafik

Självklart är det drakar som ger olika stora utdelningar till spelaren. En del av halsen men framförallt huvudet är avbildat av dessa odjur och det är riktigt snygga bilder. Däremot har 10-A så mycket mer att önska. Det ska nog liknas att dessa är gjorda av sten men inte mycket draktema här inte. Med så snygga drakar hade man hoppats på även snygga övriga symboler.

Spelet utspelar sig i vattenbrynet till drakön.

Mjukvara

Svenska företaget Net Entertainment ligger bakom detta spel vilket oftast betyder genomarbetade spel som håller i längden

Insats

Välj allt från 1-15 linjer på detta spel med tre rader och fem hjul. Utöver det går det att välja spelnivå 1-10 och insats från 0,01-0,5 Euro. Som mest går det att lägga 150Euro per omgång.

Vill du kan du spela autoplay med avancerade funktioner. Du kan t.ex. låta spelet sluta om du vunnit en speciell summa, om saldot minskat med en viss summa eller om du vunnit jackpott.

Vinster

400.000 mynt kan drakarna erbjuda och med högsta insatsen skulle det bli en leverans på 200.000 Euro. Så för en vinst på nästan 2 miljoner kan det ju vara värt att ta ett besök till drakön..

96,6% är återbetalningsgraden på detta spel.

Sammantaget

Freespin är det som ligger i fokus i Dragon Island för att kunna få höga vinster. Med maximalt 50 freespin och en multiplikator på 100 så är det uppenbart att Freespin är det som ligger drakarna varmt om hjärtat. Är du av samma smak är detta definitivt ett spel för dig.

Detta trots att en del av grafiken och musiken Dragon Island kunde haft lite mer spets.

 

Denna slot går att spela på bland annat Unibet, Betsafe, Betsson. Läs mer om vår topplista för bästa casino online.