Bakgrund

Jack och bönstjälkarna är en gammal klassisk saga som handlar om Jack hans mamma som har det väldigt svårt ekonomiskt. En dag luras Jack att byta ut sin ko mot några magiska bönor som han sen planterar i sin trädgård utanför familjens lilla hus. Snart börjar det växa så det knakar och plantorna sträcker sig ända upp till jättarnas land i himlen. Jack klättrar upp och det slutar med att han stjäl jättarnas höna som värper guldägg och självspelande harpa. Med dessa kan han sen leva gott ekonomiskt resten av livet och med en gnutta tur kan du även leva gott resten av livet tack vare denna slot med högsta vinsten på ca 3miljoner kronor.

Intro

Vi flyger upp till jättarnas fort långt upp bland molnen och hoppar in i berättelsen när Jack flyr från jätten med hönan under armen. Jätten jagar honom ner för trappan och det är där som sloten tar över och jakten på pengar börjar. Ett humoristisk animering som på ett snyggt sätt för oss in i sagans värld.

ExtraSymboler

Scatter – En skattkista fylld med en stor lila gnistrande ädelsten är scattersymbolen i detta spel. Tre eller fler aktiverar freespin och skulle du lyckas få tre till under freespin så ger de fem ytterliga spin.
Wild – Namnet på spelet är också wildsymbolen ”JACK AND THE BEANSTALK” i guld mot en mörkröd bakgrund. Alla vinster med wild ger tre gånger vinsten. När en Wildsymbol kommer fram får du ett antal omspin. Efter varje omspin förflyttas wildsymbolen till hjulet åt vänster tills den inte kan vandra vidare. Sådana wild kallas walking wild. Så ska du ändå snurra fram Wild – gör det på hjulet längst åt höger.

Bonusspel – Om guldnyckeln syns på femte hjulet så låser nyckeln upp bonusspelet. Det finns tre olika spel:
1. Två fyllda guldsäckar – Samla tre nycklar och Walking Wild blir Stacked Wild gånger 2.
2. Tre fyllda guldhönor – Samla sex nycklar och Walking Wild blir Stacked Wild gånger 3
3. Expanderande guldharpan – Samla nio nycklar och Walking Wild blir expanding wild.

Musik

Intromusiken passar utmärkt på den animerade humorisktiska berättelsen. Men under spelets gång är det däremot väldigt snålt. I bakgrunden hör man lite fåglar som visslar i skogen men inte så mycket mer. Lyssna på bakgrundsljudet på spelet ”Troll” så ska du höra att det låter väldigt lika. På troll passar den men här hade det varit bättre med lite glad sagomusik.
Visserligen vaknar spelet igång när du vinner pengar men det räcker inte hela vägen.

Grafik

Här möter vi självklart Jack och hans get. Men även yxan, vattenkannan och det tvåhövdade odjuret. 10-A är snirkliga växter som formar bokstäver och siffror. Spelet utspelar sig utanför Jacks hus men när du spelar free spin förflyttar du dig upp till jätten vilket är trevligt som omväxling. Ett annorlunda inslag är de fåglar och fjärilar som flyger omkring både bakom och framför slotsen ibland.

Mjukvara

Svenska företaget Net Entertainment ligger bakom detta spel vilket oftast betyder genomarbetade spel som håller i längden. Spelet släpptes på marknaden i början av 2012

Insats

På tre rader och fem hjul möter du Jack och hans symboler från sagan. Insatsen är mellan 0,20 Euro till 10 Euro och du kan spela på 20rader. Maxinsatsen är 100Euro.
Vill du kan du spela autoplay med avancerade funktioner. Du kan tex låta spelet sluta om du vunnit en speciell summa, om saldot minskat med en viss summa eller om du vunnit jackpott.

Vinster

600.000 mynt och med en insats på 0,5 blir det 300.000Euro.
Den teoretiska återbetalningsgraden är 96,3%

Sammantaget

Ett mycket bra intro och en grafik som är riktigt snygg och passande till sagans värld gör detta till en bra slot. Dessutom är det spännande med både walking wild och expanding wild. Synd bara att bakgrundsmusiken inte känns helt perfekt. Men ett helt klart bra spel för den som gillar sagotema.

Vill du lägga dina slantar på Jack så gå till tex UnibetBetsafe eller Betsson..