1. Om Svenska Spel Poker

1897 arrangerar lotteriexpeditionen sitt första lotteri. Expeditionen ska senare bli Penninglotteriet. 1934 bildas tipstjänst och dessa slås sedan samman 1997. Idag ägs det av staten och erbjuder spel på nätet men även i mobil och butik. Svenska Spel har vid ett flertal tillfällen fått priser för deras spelaransvar och en del av vinsten går även till att motverka spelberoende, sånt uppskattas.

2. Utbud

Texas Holdém, Omaha, Omaha Hi/Lo, Stötpoker, mörkpoker, Americana, SÖKÖ. Ja visst är det ett brett utbud på spel.

Cash-Game. Svenska Spel Poker erbjuder ett stort utbud på alla nivåer att spela på vilket gör att alla spelare hittar ett bord som passar. Från 0,10/0,20 upp till 300/600kr kan du välja att gå in på på No Limit.

Sit & Go. Här finns bord som erbjuder inköp på 5kronor upp till 20.000. Att erbjuda 20.000 är ganska ovanligt men det ska tilläggas att det då är Heads Up. På 10-bord är största inköpet 300kr vilket i sin tur är ganska låg högsta nivå på Sit & Go inköp. Ska också nämnas att avgiften som du betalar (förrutom insatsen som går till prispotten) på Sit and Go aldrig överstiger 10% av insatsen. Det är faktiskt ovanligt med så låg avgift på andra clienter.

Turneringar: Freeroll får man tuvärr inga men inköp på 2kr är det lägsta. Är du ute efter dyrare turneringar så är den dyraste på 1000kr. Även här känns utbudet lite svagt men det beror ju på att clienten inte har så många spelare heller i jämförelse med andra clienter på marknaden.
Här erbjuds flera olika sorters turneringar så bredden där är det inget fel på.

En sak som Svenska Spel Poker troligtvis är bäst på marknaden på är ”Spela lagom”. Här kan du ställa in spelgränser på allt möjligt, Tid per dag/vecka, insättningsgräns och hur mycket du får spela på olika spel m.m Denna kommer upp första gången du loggar in för att påminna om risken med spel. Har aldrig stött på något liknande system förr som dessutom faktiskt kommer fram så tydligt för oss spelare. Det är riktigt bra att de tar det ansvaret.

Det som kan upplevas som negativt är att du endast spelar mot spelare på Svenska Spel Poker. Det gör att turneringarna inte blir lika stora, att du inte kan vinna inköp till live-event utomlands m.m.
Fördelen är att allt är på svenska vilket de är ensamma om. Det finns visserligen clienter på svenska men då är chatspråket engelska.

Däremot saknas – spela med kompis, kalender och lite andra småfunktioner som finns i de större clienterna.

2.b Ladda hem eller online

Ladda hem går alldeles utmärkt om du har PC. Har du mac får du använda deras flashclient.
Det är lite dåligt att man blir så styrd hur man ska spel.

3. Grafisk design ohc navigering

När man loggar in på Svenska Spels pokerklient känner man direkt att man inte kommer till en av de stora klienter som många andra spelbolag använder sig av. Inte för att det känns litet på något sätt men utseenden är helt enkelt annorlunda. Med en svart bakgrund och gråarutor blir detta en grafiskt proffsig lobby. Längst upp ser du bild på de tre proffsen som både spelar och skriver för Svenska Spel.

Väl inne på ett bord spelar du på ett bord med svenska spels röda färg. Stolarna som står runt bordet är svarta och står på ett ljust trägolv. Får känslan att man sitter i en konferenssal och det är väll inte så mycket pokerkänsla där kanske…

Nu till navigeringen som får många pluspoäng.
Hela lobbyn är på svenska och använder svenska pokerbegrepp vilket är positivt för oss svenska spelare. Med tydliga flikar navigerar man sig lätt runt i lobbyn.

Vill du filtrera vissa bord så tryck Filter så kan du lätt få fram de bord som du är mest intresserade av.

Vill du ännu snabbare komma till ett bord så välj ” Spela Direkt”. Här väljer du spelsätt, speltyp och insatsnivå. Sen är det bara att trycka på ”Gå till bord” och spelet är igång.

Med andra ord så får navigeringe höga poäng då man kan söka på flera olika sätt.

4. Erbjudanden – Bonus – Tävlingar

Någon startbonus finns inte att få här på Svenska Spel. Löpande erbjudadanden är det också snålt med och VIP-program lyser med sin frånvaro. Däremot har de trevliga tävlingar i alla fall som tex Player of the year.

4B. Prispottar

Eftersom Svenska Spel endast spelar på egen client så blir antalet spelare begränsat. Det gör i sin tur att de allra största turneringarna inte generar så mycket pengar. En av de större vinsterna är dock TOPP100 FINAL som spelas av de 100 bästa på rankingen. Prispotten kan ligga på ca 150.000

5. Bloggar/Skribent / Forum

På svenska spel finns ett levande forum och det är de ensamma om på svenska marknaden. Visst finns det andra bolag på svenska som har forum MEN då är forumet fortfarande på engelska. Forumet är verkligen värt ett besök och här diskuteras allt möjligt under rubrikerna Sport,Turspel, Bolagsspel, Support, Poker.
Förrutom detta finns även svenska spel på Facebook, Twitter och blogg.

Pokerbloggar drivs av Michael Tureniec, William Thorson och Anton Wigg. Bra spelare och snygg blog.
Kan man kräva så mycket mer? Nej jag tror inte det.

6. Insättning/Uttag

Visa, Masercard och Internetbank är det som erbjuds. Allt är gratis. Väldigt få insättninigsmöjligheter och för oss som låter pengarna röra sig snabbt mellan olika sidor med en snabb mellanlandning på ex Neteller finns faktiskt inget bra alternativ.

7. Kontakt

Telefon 0770-11 11 11 Dygnet Runt! Bäst på marknaden helt enkelt
Mail . Via formulär på nätet kan du nå Svenska Spel och få svar via mail. Räkna med att få svar inom ett dygn.
Livechat – saknas.
Svenska Spel erbjuder svensk support dygnet runt vilket är mycket uppskattat. Hade de haft livechat hade de fått högsta betyg.

8. Egna erfarenheter

Att spela med bara svenskar har sin charm. Chatta på svenska och känna att man har bara sina landsmän emot sig. Och det är också den orsaken som gör att jag ibland spelar på sidan. Grafiken går att hitta snyggare någon annanstans, så också större turneringar eller större prissummor. En sak till som faktiskt lockar mig dit är att avgiften på Sit&Go faktiskt är lägre än på många ställen. Här betalar man aldrig mer än 10% av insatsen. Tack för det säger framförallt vi småspelare som på många andra ställen får betala upp till 20%.

9. Plus Minus

+ Mycket enkel navigering
+ Bra kundservice och forum
+ Bara svenska
– Inga riktigt stora priser
– Få spelare

Besök Svenska Spel Poker här