svenska spel odds1. Om Svenska Spel Odds

1897 arrangerar lotteriexpeditionen sitt första lotteri. Expeditionen ska senare bli Penninglotteriet. 1934 bildas tipstjänst och dessa slås sedan samman 1997. Idag ägs det av staten och erbjuder spel på nätet men även i mobil och butik. Svenska Spel har vid ett flertal tillfällen fått priser för deras spelaransvar och en del av vinsten går även till att motverka spelberoende, sånt uppskattas.

Idag erbjuder de ett brett utbud av spelsätt som man inte hittar på andra spelsidor. Däribland har de flaggskeppet Stryktipset och de lite nyare Powerplay.

2. Utbud

Utbudet på odds är inte så jättestort. Djupet finns inte så mycket inom olika sporter och framförallt är det snålt utbud på odds på de matcher man kan spela på. Tex en Premier League match spelas och Svenska Spel erbjuder då fem olika alternativ på spelvarianter tex 1×2, resultat m.m . Fem olika spelalternativ är på tog för lite. Var är första målskytt? Antal mål? Hörnor? Osv.
Däremot kan du ibland hitta svenska matcher här som inte erbjuds på många andra bolag. Ska du gå och se en mindre sport så kan det löna sig att titta in här för att se om du har möjlighet att spela på matchen innan du går dit.
Tuvärr släpper de även oddsen ganska sent inför tex stora evenamang som VM osv.
Det som i alla fall är mycket uppskattat är att de erbjuder ”färsk information inför ditt spel”. Vid några matchodds hittar du ett utropstecken. Tryck på det och läs om matchen. Tuvärr finns det inte på alla matcher.

2B. Spelsätt – live, system, mobil
Det finns en stor orsak till att spela på Svenska Spel odds och det är att de har spelsätt som inte hittas någon annanstans. Här finns stryktipset med fokus på svenska matcher, topptipset som de är ensamma om på marknaden, Bomben med mest svenska matcher, Måltipset vilket de även är ensamma om och Powerplay som är ett av de nyaste spelen.
Endast 6 matcher går att lägga in i system. Du kan då endast att välja att spela upp till fyrlingar. Förrutom det går det inte att gardera i systemet dvs ha både en etta och en två från samma match. Sämst på marknaden?
Vill du kan du spela på Svenska Spel genom mobilen samt live.

2C. Konkurrenskraftiga odds?
Nej det kan vi väll inte påstå. Svenska spel har lägre återbetalningsgrad än de allra flesta onlineföretag som finns tillgängliga på svenska. Det gör att oddsen oftast är låga i jämförelse. Visserligen kan det finnas bra odds ibland men nej, vill du ha riktigt bra odds på singelspel så gå någon annanstans.

2D. Livestreaming
Inte jättestort utbud men visst erbjuds web-tv ibland. Läs mer om andra spelbolag som erbjuder live stream här.

3. Grafisk design och navigering

Under varje spel håller de den färgen som spelet är gjort i. Med andra ord spelar du på en orange sida när du är på Topptipset, en grön på Europatipset osv. Smart tänkt och snyggt på hemsidan. Svenska Spels egna färg är röd men här på hemsidan är det snarare spelets färg som står i fokus som nämnts ovan.
Däremot måste du ha flash installerat på datorn för att du ens ska komma in på sidan då allt är flashbyggt. Kan tyckas som ett mindre problem men kan väll tillägga att offentliga datorer inte alltid uppdateras speciellt ofta och där kan man därför stöta på problem.
Navigeringen är enkel och oddsträdet fungerar mycket bra. Det är lätt att hitta de matcher man vill spela på och att lägga sina vad. Vill du hellre spela på poolspel ex stryktipset, topptipset m.m så hittar du de snabbt på sidan. Dessutom ser dessa sidor väldigt mycket ut som de kuponger du hittar när du spelar i butik. Det gör att man lätt känner igen sig och navigeringen fungerar utmärkt.
En annan sak som är bra är att de odds man spelar på markeras i oddsutbudet. Det gör att man lättare får överblick på vilka matcher man valt och det är då lättare att även ändra sig.

4. Bonusar Erbjudanden

50% på sitt första oddsspel och thats it. Inte mycket till bonus . Eller rent ut sagt – sämst på marknaden.
Tävlingar kan ibland dyka upp med riktigt bra priser. Många gånger kan man vinna resor till stora evenemang. Tävlingarna är då inte som på många andra sidor där man ska ha höga odds eller andra oddstävlingar utan det kan lika gärna vara motivering eller frågesport.
SM i powerplay eller Stryktipset är återkommande uppskattade tävlingar.
Bättre startbonus skulle göra att betyget skulle gå upp betydligt.

5. Bloggar/Skribent / Forum

På svenska spel finns ett levande forum och det är de ensamma om på svenska marknaden. Visst finns det andra bolag på svenska som har forum MEN då är forumet fortfarande på engelska. Forumet är verkligen värt ett besök och här diskuteras allt möjligt under rubrikerna Sport,Turspel, Bolagsspel, Support, Poker. Här kan du även hitta nya kompisar att spela bolagsspel med. Även det är något helt unikt på onlinemarknaden.
Förrutom detta finns även svenska spel på Facebook, Twitter och blogg. På den egna bloggen möter vi innebandyprofilen Kimmo Eskelinen, Charlie Sjöstrand skriver om handboll och Jerker Nilsson från Svenska Spel skriver om livet på Svenska Spel. Bloggen är riktigt trevlig läsning.
Vill du ha speltips från Matte Forslunds så ger han analyser och tips i bloggen.
Kan man kräva så mycket mer? Nej jag tror inte det.

6. Insättning/Uttag

Visa, Masercard och Internetbank är det som erbjuds. Allt är gratis. Väldigt få insättninigsmöjligheter och för oss som låter pengarna röra sig snabbt mellan olika sidor med en snabb mellanlandning på ex Neteller finns faktiskt inget bra alternativ.

7. Kontakt

Telefon 0770-11 11 11 Dygnet Runt! Bäst på marknaden helt enkelt
Mail . Via formulär på nätet kan du nå Svenska Spel och få svar via mail. Räkna med att få svar inom ett dygn.
Livechat – saknas.
Svenska Spel erbjuder svensk support dygnet runt vilket är mycket uppskattat. Hade de haft livechat hade de fått högsta betyg.

8. Egna erfarenheter

Svenska spel var det första bolag jag började spela på. Inte så konstigt då det vid min arton års ålder (då man får börja spela) var 1997. Då fanns det inte mycket till onlinespel och Svenska Spel hade monopol på riktigt i Sverige. Eftersom oddsen ofta är låga spelar jag aldrig på odds här. Däremot har de mycket som de är helt ensamma om i Sverige som man inte får missa – stryktipset, bomben med svenska matcher, ett svenskt forum och framförallt att kunna spela bolag med andra spelare (genialt!) Så visst har de mycket som väger uppåt på sidan.

9. Plus Minus

+ Ett levande forum
+ Ensamma på marknaden att erbjuda bolagsspel med andra spelare
+ Telefonsupport dygnet runt på svenska !
– Låga odds i jämförelse
– Dåligt utbud
– Oddsen kommer sent