1. Svenska Spel Bingo

1897 arrangerar lotteriexpeditionen sitt första lotteri. Expeditionen ska senare bli Penninglotteriet. 1934 bildas tipstjänst och dessa slås sedan samman 1997. Idag ägs det av staten och erbjuder spel på nätet men även i mobil och butik. Svenska Spel har vid ett flertal tillfällen fått priser för deras spelaransvar och en del av vinsten går även till att motverka spelberoende, sånt uppskattas.
Svenska Spel säger själv att de har Sveriges största bingo. Det är klart att allt beror ju på hur man räknar. Är det mest utbud, mest antal spelare eller något annat man räknar? Men visst, det är ett genomarbetat Bingo med många olika alternativ för att passa många spelstilar.

2. Utbud

Multispel – Klassisk bingo i kamp mot andra spelare. Ju mer total instas desto större vinst helt enkelt.
Singelspel – Spela ensam. Prissumman är fast beroende på insats.
Turneringsspel. Det här nått som man inte hittar på många spelsajter. Turneringarna finns i två olika former men likheten är att den som vinner tar sig vidare uppåt i turneringen och då även ökar sina eventuella vinster. Kul idé och förvånande att man inte hittar detta på fler spelsidor.
Olika varianter – Variantbingo, 75 eller 90bollar eller mönsterspel. Välj helt enkelt det som passar dig själv bäst.
Sammantaget så är det ett väldigt brett utbud som nog ska kunna passa alla. Är det någon som tycker om att spela med höga insatser så kanske man kan bli lite besviken då den dyraste brickan kostar 20kr.
När du spelar bingo på Svenska spel möter du bara spelare från Svenska Spel. Det gör att bingorummen ibland är tomma eller har väldigt få spelare. Det är nackdelen med att inte spela på en extern client som delas med andra bolag.

2B. CM

Fem olika personer jobbar som CM på Svenska Spel. Det som framförallt uppskattas är man kan läsa om dessa personer på hemsidan. Lite basfakta, intressen och bild. Du kan även kontakta dem om du vill det via mail.
Tiderna som CM finns är
Måndag: 11.00 – 23.00
Tisdag: 11.00 – 23.00
Onsdag: 11.00 – 23.00
Torsdag: 11.00 – 23.00
Fredag: 11.00 – 24.00
Lördag: 14.00 – 24.00
Söndag: 14.00 – 23.00

Det som är speciellt bra med svenska spel är att alla CM bara skriver på svenska och att chatten också är på svenska rakt över.

3. Grafisk Design och navigering

Grafiken är väldigt ren hos Svenska Spel bingo och skiljer sig ganska mycket från bingospelen hos andra aktörer. Här är det verkligen bara fokus på brickorna och chatten. Ingen reklam för casinospel, statestik eller liknande. Det blir så enkelt att man till och med bantat bort en hel del trevliga funktioner. Autospel saknas, och möjligheten att spela på flera olika bingorum samtidigt finns inte heller.
Självklart är det väldigt lätt att köpa brickorna och spela spelet och du väljer om du vill se 3,4,5 eller 12 brickor under spelets gång. Väljer du fem eller fler kan det vara svårt att se siffrorna eftersom bingon inte tar upp hela skärmytan. Det skulle väll kunna vara en negativ sak – att de inte låter bingon får ta plats på helskärm .
Däremot finns det annat smått och gott som är ovanligt på marknaden. Välj tex vilken duttsymbol du vill ha på brickan. Kanske inte nödvändigt men kul. Att få välja turnummer däremot känns riktigt bra. Du väljer ut några nummer och då tas det fram brickor som innehåller dessa nummer så mycket som det går. Sånt gillas för oss som faktiskt tror på turen.
När du kör igång ett spel så öppnas det på samma sida som du var på. Det är faktiskt lite ovanligt då de flesta bolag låter bingospelen komma i en separat pop-up ruta eller liknande. Men det gör väll det samma.

4. Bonus Tävlingar Erbjudanden

Någon startbonus får du inte om du börjar spela här. Inte heller speciellt många extraerbjudanden. Däremot förekommer tävlingar som inte alltid har med bingo att göra. Gissningstävlingar eller rena utlottningar.

4B. Jackpottar
Alla bingorum har sin jackpott och du kan se vad den ligger på innan du väljer vilken du vill försöka vinna. Däremot är summan på den högsta jackpotten inte häpnadsväckande hög 656.000 är den största jackpotten som gått ut. Oftast når du högsta jackpotten på spelet Bullseye

5. Bloggar/Skribent / Forum

På svenska spel finns ett levande forum och det är de ensamma om på svenska marknaden. Visst finns det andra bolag på svenska som har forum MEN då är forumet fortfarande på engelska. Forumet är verkligen värt ett besök. Även om de inte har en kategori som heter just Bingo så finns här inlägg om bingo tex under TURSPEL. .
Du kan även gå in under ”Bingonytt” vilket är en blogg för vad som händer i bingon.
Förrutom detta finns även svenska spel på Facebook, Twitter och blogg.

6. Insättning/Uttag

Visa, Masercard och Internetbank är det som erbjuds. Allt är gratis. Väldigt få insättninigsmöjligheter och för oss som låter pengarna röra sig snabbt mellan olika sidor med en snabb mellanlandning på ex Neteller finns faktiskt inget bra alternativ.

7. Kontakt

Telefon 0770-11 11 11 Dygnet Runt! Bäst på marknaden helt enkelt
Mail . Via formulär på nätet kan du nå Svenska Spel och få svar via mail. Räkna med att få svar inom ett dygn.
Livechat – saknas.
Svenska Spel är det ett av de få bolag online som erbjuder svensk support dygnet runt vilket är mycket uppskattat. Hade de haft livechat hade de fått högsta betyg.

8. Egna erfarenheter

Är väll inte frekvent spelare på Bingon på Svenska spel även om det har hänt att jag kastat bort lite tid där. Visserligen är det ett stort utbud av olika spel men eftersom antalet spelare kan vara ganska lågt så kan man inte alltid spela i det rum man skulle vilja – det är helt enkelt för få spelare för att få igång ett spel.

9. Plus Minus

+ Ett levande forum
+ Turneringsspel, vilket är ovanligt på marknaden.
+ Bra support
– För få spelare
– Går ej att spela flera spel samtidigt
– Inte spel i fullskärm

Besök Svenska Spel bingo här