Bakgrund

Filmen King Kong gjordes för första gången 1933 men har även gjorts i ett flertal nyare versioner med den nyaste 2005. Gillar du den gamla filmen bäst så har du kommit till rätt slotmaskin. Här spelar du med symboler från den gamla filmen och med en gnutta tur kan en galen King Kong slå sönder några flygplan och ge dig ordentligt pengar.

Extra Symboler

Wild – King Kong som lite argsint tittar ut är wildsymbol . Han kan bara dyka upp på rullarna 2,3,4 och ersätter då alla symboler.

Bonus – Namnet KING KONG i sten kan få dig att komma till bonusspelet. Om tre eller fler symboler visas kommer du förflyttas till spelet King Kong Smash. Här gäller det att välja vilka flygplan som den stora apan ska slå sönder och du får fortsätta slå till han missat tre gånger. Vinsten är upp till 150 freespins med dubbla vinster. Ett bra bonusspel som frilöser den aggression som finns i den stora apkroppen.

Bonusfunktionen ”King Kong spårar ur” nås om King Kong visas på rulle 3. Alla positioner på rulle tre blir då wild och ytterligare wildsymboler läggs till på rullarna 2 och 4.

Musik

Någon bakrundsmusik finns inte utan det som man får nöja sig med är det klassiska slotljudet när hjulen rullar igång. Ville de förmedla riktiga filmkänslan så hade musik gjort susen.

Grafik

Filmkamera modell äldre, ångbåt, dinosarie, några flygplan och självklart Kingkong och Ann Darrow delar plats på denna slot. Alla bilderna sitter på en vit bakgrund. Bilderna är visserligen snygga men någon känsla för spelet infinner sig aldrig. Tror det beror på att de inte valt temat ordentligt. Det här är mer en slot med tema ”gammal film” än ”King Kong”. Nej, spelet kommer aldrig riktigt igång.

Jo, en gång känns det riktigt som King Kong och det är när ”King Kong Ape” aktiveras. Den vrålande apan försöker då bryta sönder slotens hjul och detta håller på tills du vill att det ska sluta och du trycker på Spin knappen igen.

Mjukvara

Cryptologic ligger bakom detta spel.

Insats

0,5 kr till 80 kr per linje och 25 linjer gör att maxinsatsen blir höga 2000 kr.

Vill du spela autospel så kan du välja hur många rundor som ska spelas upp till 500 st. Någon avancerad funktion för autospel finns inte.

Vinster

Som mest kan du få ut 75000 Euro från detta spel.

Sammanfattning

Temat King Kong kan man säkerligen göra en riktigt bra slot på men det har inte gjorts här. Den röda tråden lyser med sin frånvaro och det gör även spelkänslan. Här fattas en hel del för att få mig att stanna kvar länge. Ska det vara King Kong så går det göra häftigare även om bonus spelen absolut håller bra kvalité.

King Kong och många andra slots kan du spela på hos Bet365 Casino. Se trailer här nedanför:

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=-GbHh4YW0bo[/youtube]