1. Om Betsson Odds

Betsson började som en utmanare på marknaden men ska nog snarare idag ses som ett bolag som vill vara med uppe i toppen. Betsson har flera år i rad placerat sig i topp som ”Bästa Sportsbook i eGaming Awards” och 2010 blev de utsedda till Sveriges bästa Sport och spelsite av tidningen Internetworld. Nu har Betsson återigen vunnit pris, i hård konkurrens under Gaming Awards i London korades Betsson till årets sportsbookoperatör ”Online Sportsbook Operator of the Year” 2011 av International Gaming Awards. Lägg där till att de har support dygnet runt på svenska och en hemsida på 19 språk så förstår du att Betsson nu är ett bolag att räkna med.

2. Utbud

Kring 30 olika sporter erbjuds det odds på om du spelar på Betsson. Av dem är ca 80% fotbollsodds men här finns även mindre vanliga sporter som Snooker, MMA, Futsal och Skridsko. För dig som hellre spelar på annat än sport odds erbjuder Betsson spel på Politik och Näringsliv  eller Musik ( ex: vinnare på melodifestivalen) eller Tv/Film (ex: vinnare av norska eller danska melodifestivalen) eller Övrigt (ex: vem presenterar HM som nästa designsamarbetspartner).

Så även om du bara spelar på sport odds kan det vara både roligt och lönsamt att titta in på de övriga oddsen.

2b. Spelsätt – live, system, mobil

På Betsson Odds kan man lägga in upp till 15 matcher i ett system. Då går det till exempel att lägga upp  fjortonlingar om man vill systemspela. Däremot går det bara att lägga in ett resultat från samma match. Du kan tex inte lägga in 1 X på en match och bygga kombinationer av dessa mot en annan match där du spelar två slutresultat. Det är synd då man som spelare vill ha friheten att bygga sin kombinationer som man vill.

Lite intressant är det att beroende på vilka odds du vill spela på så kan du spela olika stora system. Detta enligt kundservice.

Livespel erbjuds med ett brett utbud. Vid en slumpvis vald söndag var det ca 40 livematcher som erbjöds under dagen och det är bra.

Även mobilspel erbjuds om du har en telefon som kan ladda hem programvaran från App-Store. Spelare som bara wappar får helt enkelt gå någon annan stans.

Det som saknas är poolspel liknande stryktipset, bomben, topptipset eller liknande.

2c. Konkurrenskraftiga odds

Under de senaste åren har Betsson lyft sina odds och ligger nu bra till. Jämför man oddsen med andra spelbolag kan man hitta odds som ibland ligger några procent högre än de flesta andra bolag på marknaden. Men de har också matcher då samtliga odds (1 X 2) ligger lägre än konkurrenterna. Men är man inte så noga med att vinna 102 kr istället för 100 kr så kan man mycket väl välja Betsson Odds. Är man ute efter resultatspel så rekommenderas andra sidor som ger bättre odds på dessa marknader.

2d. Livestreaming

Hundratals matcher varje vecka via Betsson livestreaming lovas på hemsidan och vid vår genom koll under några veckor så höll man detta.

3. Grafik och navigering

Tänk fotboll så har du känslan av grafiken på oddssidan. Oddsen presenteras på en bakgrund av en grön fotbollsplan och en Fifaboll. Det är snyggt då man direkt känner att man spelar på odds och inget annat. Betssons övriga färg på oddssidan är fortsatt grön vilket självklart passar bra.

Navigeringen fungerar också utmärkt. Väljer du ett odds markeras det grönt så du hela tiden ser vilka du valt. Oddsträdet är stilrent och enkelt vilket man uppskattar. Det ska gå snabbt att hitta sina odds och det gör det verkligen Skulle du ändå har svårt att hitta så kan man alltid använda sökrutan och skriva in lag eller spelare som man vill hitta.

Enkelt, snyggt och snabbt – Mycket bra på allt.

4. Bonusar/Tävlingar/Erbjudanden

Med en startbonus på 100% upp till 1000 ligger Betsson högt med tanke på starterbjudanden. Tyvärr är det lite svårt att hitta bonusinfo men den som söker finner… Bonusen måste omsättas 5ggr till odds 1,5 vilket ses som en helt okej deal.

Tävlingar förekommer ganska frekvent och då inte alltid rena oddstävlingar. En tävling som fick medial uppmärksamhet under början av 2012 var ”vad skulle du göra för 50.000?” då han som vann skulle göra om sin bröllopsresa som första gången blev rejält misslyckad.

Även refillbonusar förekommer så utbudet av mervärdet är bra inom denna kategori.

5. Blogg/Skribent

På oddssidan kan man följa Tv-profilen Ola Andersson som tippar helgens matcher och skriver allmänt om fotboll men följ gärna deras egna blogg också där man även kan läsa om MMA eller andra mindre sporter.

6. Insättning/Uttag

Visa, Mastercard, Entropay – Avgift 2,5%
Wirecard – gratis
Instant Bank, PaysafeCard, Ukash – gratis
Neteller, ClickandBuy, ClicktoPay, Skrill – gratis

Mycket stort val på insättningsmöjligheter och de flesta gratis – det ger plus helt klart.

7. Support

Telefon: 020-799 004 Öppet 24/7
Mail: Via formulär på hemsidan eller mail. Öppet 24/7
LiveChat: Öppet 24/7

Det är alltså öppet dygnet runt på både svenska och engelska. Det är få bolag som har så bra och heltäckande kundservice. Toppen!

8. Egna erfarenheter

Har spelat en hel del på Betsson. Både för att de gett schyssta bonusar vid start och refillbonusar senare men även för att de ibland ligger riktigt bra till på oddsen. Dessutom har de ibland haft tävlingar som lockat mig in på sidan. Oddssidan fungerar riktigt bra och kan rekommenderas.

 9. Plus Minus

+ Trevligt att följa Ola Andersson
+ Snygg grafik
+ Mycket bra kundservice

– Inte så ofta tävlingar/erbjudanden
– Mobilspel funkar bara via app-store
– Går inte att kombinera fler alternativ från samma match