1. Expekt Odds

Expekt startade 1999 och har sedan växt till sig ordentligt. Idag finns sidan på över 20 olika språk. De flesta är i Europa och Sverige är en av de största marknaderna, kanske beroende på att man från början bara siktade in sig på Sverige och Storbrittanien. En stor aktör på svenska marknaden som på oddssidan blivit känd för sin tävling Expekt Challenge.

2. Bredd på utbudet

I Expekt odds sektion ligger fokus helt klart på fotboll (vilket det nästan alltid gör på bettingsidor). Vid ett testtillfälle så var 75% av de odds som erbjöds fotbollsodds. Men här finns även lite uddare som kampsport och snooker. På Svensk hockey går de ner till allsvenskan vilket är likt med de flesta bolag. Helt okej utbud även om de inte sticker ut ur mängden med något speciellt.

En fredag klockan 20 hade expekt ** odds på sin sida att erbjuda oss spelare.

2b. Spelsätt – live, system, mobil

Systemspelet på Expekt har både stora fördelar och nackdelar.
Fördelen är att du kan spela upp till 15 matcher vilket är mycket. Du kan sen gardera dessa genom att spela 1 och X på matcherna. Men minsta insatsen är 10kr för att göra dessa system vilket är tråkigt. Även småspelare vill kunna göra systemspel.
Det dåliga är att det bara är matchodds som går att spela flera olika resultat på en kupong.
Vill man tex lägga tre slutresultat från en match och tre från en annan match skulle det bli kombination på 9dubblar. Men detta går inte. Du får bara ha ett resultat per match och det är tråkigt för det är roligare att känna sig fri när man bygger sina kombinationer.

Andra spelformer som finns är Supertoto och SuperScore vilket kan lätt jämföras med stryktipset och bomben på Svenska Spel. Spelar du på någon av dessa två blir det ett poolspel med spelare även från andra bolag. Det är riktigt bra eftersom det brukar kunna bli en hel del i potten inför avspark.

En bra livebetting finns men det går inte att spela via mobilen vilket känns lite svagt med tanke på dagens mobila samhälle.
2C. Konkurrenskraftiga odds

Jo visst kan de konkurrera med odds. Oftast ligger de väldigt lika mainstream dvs de har oftast det odds som är vanligast på marknaden. Det är sällan som de sticker ut åt nått håll helt enkelt. De har inte bäst odds alltid men alltid bra odds och det känns som det viktigaste.

2d. Livestreaming

En hel del matcher sänds livestreamade och det inte bara från de kända ligorna. Lite kul är det att se koreansk basket eller polsk volleyboll. Ja, i alla fall ett litet tag… Men den fungerar i alla fall bra för dig som vill titta.

3. Grafik och navigering

Expekt håller en orange/grå färg över hela sin sida vilket är behagligt och stilrent. Enkelheten är väldigt uppskattad och går som en röd(eller orange) tråd genom hela sidan.
Oddsträdet är enkelt, tydligt och är lättnavigerat. Du kan välja själv vilka odds du vill få fram och kan tex markera olika ligor och få upp dem samtidigt.
Även om man skulle vara nybörjare så skulle man förstå väldigt fort hur man lägger ett vad på Expekt.

4. Bonusar/Tävlingar/Erbjudanden

Det finns en tävling som absolut måste nämnas när man pratar om Expekt – Expekt Challenge. Tävlingen brukar rulla på ca 1månd och när en är slut tar en ny upp stafettpinnen. Det finns med andra ord alltid en challenge du kan hoppa in i.
Vad är det Expekt Challenge? Kort sagt kan man säga att det handlar om att förvalta dina pengar bäst. Har du fått dina 200euro att växa bäst under tävlingstiden så vinner du. Tävlingen är mycket populär och är rolig att bara ha som mottstock när man tävlar mot kompisar. Pristrädet brukar gå till att de 25 första vinner något vilket också är generöst.

Utöver Challenge har Expekt andra tävlingar ibland men inte speciellt ofta.

5. Blogg/Skribent

Expekt har under 2011 startat Expekt Podcast där man kan lyssna på Dan Vikman och hans gäster som pratar om det senaste surret inom sportens värld. Expekt har även en blogg med blandande inlägg, videoinlägg och intervjuer. Bloggen är inte så marknadsförd på Expekts startsida så det kan ta ett tag innan man hittar den men för den inbitne kan det vara intressant.

Expekt har två svenska profiler som ger tankar och speltips. Niklas Wikegård om svensk hockey och Glenn Strömberg som delar med sig åsikter om internationell fotboll.

6. Insättning/Uttag/Valuta

Kreditkort, Mastercard – utan avgift ! Bra!
Neteller – Hela summan måste omsättas en gång innan uttag. Annars får du ”böta” 3,9%. Ovanlig regel men sånt är livet.
Moneybookers
Paysafecard
Ukash
eWire
Banköverföring. – Ska du göra banköverföring måste du kontakta expekt för att få veta vad banken heter som du ska överföra till. Varför? För att banken inte vill skylta med deras namn på en spelsida. Det ger dålig reklam. Jo, det är faktiskt så enligt kundtjänst.

Stort utbud på in och uttagningsmöjligheter. Ett stort plus att kreditkort är gratis vilket det inte är överallt. Däremot ett litet minus för neteller kravet som det är ensamma om på marknaden.

7. Kontakt

De servar kunder på 20 olika språk, och dessutom mycket generösa öppettider. Men ingen telefonsupport…..

Email eller formulär via hemsidan 08-00
Livechat 08-00 !! Mycket bra !
Telefon – hrrmm….Det finns de som inte vill maila eller chatta. Kalla mig konservativ men att prata med en människa som hjälper en fram är ibland riktigt trevligt. I allafall vill man ha den möjligheten. Dåligt.

8. Personliga åsikter

Expekt är en av de sidor som jag började spela på först. Så jag har använt sidan i ca 7 år. Det var Expekt Challenge som då lockade mig att börja spela där och det är också den tävlingen som håller mig kvar på sidan. En annan sak som jag skarpt gillar är att det går så snabbt och smidigt att lägga vaden. Enkelt, tryggt och smidigt men inte tillräckligt bra för att jag ska vara stamkund. Men som sagt – expekt challenge på oddssidan är en hit som inte ska missas!

9. Plus Minus

+ Expekt Challenge
+Enkelt att betta
+ Bloggarna
– Ingen telefonsupport
– För hög instatskrav vid kombi
– Dålig startbonus

Startbonus spelbolag