1. NordicBet Poker

NordicBet grundades 2002 och är precis som namnet antyder framförallt inriktade på nordiska marknaden. Mest är NordicBet känt för att erbjuda odds ända ner till div. 4 men de har även casino, poker och andra spel.
Spelar du poker hos NordicBet kommer du att spela på nätverket microgaming.

2. Utbud

Utbudet hos Nordicbet Poker sektion varierar kraftigt om du spelar i browsern eller laddar ner clienten. Vad du än gör så spela inte i browsern och tro att det här är allt de har att erbjuda. Clienten i browsern har inte mycket som ger pluspoäng.
Eftersom utbudet är extremt åtstramat på webvarianten så riktar vi istället våra ögon mot hur det är på den nedladdade clienten.
Här finns Texas Holdem, Omaha, Omaha Hi-Lo, 7card stud, 5card stud, 5card draw och Razz. Det gör att utbudet absolut täcker de olika spelstilar och smaker.

Cashgame: Insatser på 0,02/0,04 upp till 25/50Euro gör att de allra flesta hittar sin nivå att spela på.

Sit and Go. Insatserna rör sig mellan 0,25 och 250Euro i inköp och här finns en hel del varianter att välja mellan. Allt från Heads Up då det bara är två som spelar till betydligt fler deltagare.

Turneringar. Från freeroll och uppåt vilket gör att de flesta ska nog kunna hitta en turnering som passar. De har även en hel del specialturneringar som Norgemästerskapen.

Sammantaget är utbudet mycket bra hos NordicBet Poker om du laddar ner clienten och mycket dåligt om du spelar i browsern. Konstigt att de låter det vara sån skillnad för lek med tanken att man börjar spela i browsern – då kan det vara många som vänder sig till konkurrerande sida eftersom man inte gillar vad man ser.
2B. Ladda ner eller i browsern

Clienten går att ladda hem men fungerar bara på windows. Har du mac får du nöja dig med att spela på hemsidan vilket som tidigare påpekats inte rekommenderas.

3. Grafisk Design och navigering

Det som är bra med clienten via hemsidan är att det troligtvis är Sveriges enklaste navigering.
Väl inne i lobbyn får du tre val – Vill du spela med riktiga pengar eller inte, vilken typ av spel vill du spela ex turnering eller cashgame, vilken nivå på insats. När du gjort dessa val är det bara att trycka Join Table och du placeras ut på ett bord som passar dina val.

Det som gör en irriterad är att enkelheten har stått så i fokus vid utveckling av denna client att man skalar bort allt annat. Här kan du aldrig gå in på ett bord för att titta på när andra spelar, du kan inte se fler turneringar än de fem nästkommande, du kan inte spela på privata bord eller ha kompisar. Inte heller se vilka som sitter vid bordet innan du bestämmer dig var du vill sitta.

Dessutom är grafiken plastig och känns mer som leksakskänsla än proffsig pokerkänsla.

Nej, det här är nybörjarpoker på hög nivå så visst testa men ladda hem clienten när du börjar förstå vad du missar. Eller gå till ett bolag som erbjuder bra webclient.
Går vi istället över till NordicBets nedladdade pokerklient så kommer det en hel del pluspoäng.

En blå client från Microgaming som liknar de allra flesta clienter. Snygg, proffsig och enkel att få överblick på. Man klickar sig lätt fram bland olika spelsätt och nivåer.

Det är också lätt att hitta till sidor som är viktiga för dig som spelare. Med olika färgglada knappar längst ner i lobbyn navigerar du dig mellan ditt konto, bank, erbjudanden m.m.

När du kommer in på ett bord är grafiken också snygg om man gillar bolagets pastellblåa färger. Bordet är blått och bakgrunden blå vilket gör att det känns att man spelar genom NordicBet något som uppskattas.

4. Bonusar och erbjudanden

Nya spelare hos NordicBet Poker kan välja mellan 1000Euro i insättningsbonus eller 25Euro i gratispengar. Sånt är väldigt bra eftersom det då kan tilltala både nybörjaren som proffset.
Ska väll tilläggas att dessa ”gratispengar” måste låsas upp. En $ i rake ger 5 poäng och det krävs 15p för att låsa upp 1Euro. Du har 60dagar på dig att låsa upp dina pengar.

Pokertävlingar hålls hela tiden med olika teman. Återkommande är tävlingar där man kan vinna sportresor i pris vilket verkar vara lite av bolagets inriktning.

4B. Prispottar

Förutom att det självklart blir stora pottar när det är höga insatser alternativt stora turneringar så erbjuds ofta turneringar där du kan vinna sportrelaterade vinster ex resor. Kul med ett bolag som satsar lite extra på sånt.

5. Skibent/Blogg

Någon ren pokerblogg möts du inte av på sidan.

6. Insättningar/Uttag

Visa, Entropay, Neteller, Skrill, WebMoney, ClickandBuy, Banktransfer.
Avgiften varierar mellan insättningsmöjlighet.

Men var noga med att kolla reglerna kring uttag. Tex. det första uttaget du gör var fjärde vecka är gratis om tar ut till Neteller. Sen kostar det 2% upp till 30USD.
Sånt här kan få vem som helst att bli irriterad då pengar försvinner helt i onödan.

Spel sker i dollar eller euro.

7. Kontakt

Mail: Support@nordicbet.com Supporten är öppen 08-04 och de skriver på sin hemsida att de siktar på att besvara alla mail inom 15minuter.

Telefon 08-16 tel.nr 00356 213203638.
Det är ett nummer på Malta. Vad kostar det att ringa till Malta??

Live Chat 08-04 så det kan man väll verkligen kalla heltäckande.

Mycket bra livechat och mailtider gör att betyget håller sig högt. Gillar verkligen att de siktar på snabb support också.

8. Egna åsikter

Eftersom jag själv mestadeles spelar via browsern så blev jag avskräckt när jag kom in i denna banalt enkla lobby. Spelade inte ens på bordet då jag inte tycker om att bli så styrd i mitt val av bord. Men sen gav jag dem en andra chans och laddade hem clienten och då ändrades känslorna uppåt. Spelar bara här ändå om jag får något bra erbjudanden men det handlar nog mest om att jag fastnat på andra clienter tidigare och inte ser orsak till att byta.

9. Plus Minus

+ NordicBets färger följer med in i clienten
+ Startbonus för både stora och små
+ Brett utbud på nedladdade clienten
– Webbaserade clienten är inte bra på många punkter
– Svåra uttagskrav
– Ingen skribent

Besök NordicBet Poker här