Nordicbet odds1.  Om NordicBet Odds

NordicBet grundades 2002 och är precis som namnet antyder framförallt inriktade på nordiska marknaden. Bolaget utsågs till världens bästa bookmaker 2006 av den norska tidningen TIPS.

Mest är NordicBet känt för att erbjuda odds ända ner till div. 4 men det finns också fler stora fördelar med deras utbud så som deras föredömliga Sport Center.

2. Utbud -djup

Det finns två saker som är extra bra hos NordicBet och det har med dess utbud att göra.

Sport Center, Ett triumfkort. – En annan sak som är mycket bra hos NordicBet är deras Sports Center. Du kan säkert hitta en del fakta om de olika lagen på andra spelsidor men NordicBet har här tagit det några steg till och har en utomordentlig bra sida med Sport Center.
Med hjälp av en sökruta kan du få upp all information de har om ett specifikt lag. Skriver du tex in Gefle får du upp senaste nytt om laget. Det är klart att det är betydligt mer information om Barcelona är Gefle men här finns en hel del innehållsrik fakta.
Väl inne på ett lag kan du kolla transferrykten, skador, lineup, spelschema, statestik och senaste nytt.
Sport Center har det allra mesta och man blir nästan förvånad att de är ensamma på bettingmarknaden med en så komplett och intressant sida.
Och om du inte nöjer dig med nätet så erbjuder de dig att följa ditt lag via Iphone.

Livescore erbjuds också så man kan ha koll på hur matcherna går.

Det andra triumfkortet är djupet inom odds.
Namnet NordicBet förpliktar att man är mestadeles inriktad mot just nordisk sport och det gör det också mycket bra. Inom svensk hockey har man elitserien, allsvenskan och även div1. Så djupt är det inte ofta man hittar på andra sidor. Inom fotboll går de ännu djupare och erbjuder odds ända ner på div. 4. Det här är ett djup som verkligen är bra eller rent ut sagt bäst på marknaden. Här finns ofta ett bra spelvärde också eftersom man som spelare kan ha mer information om dessa lag än oddssättarna.

2b. Spelsätt, live, system mobil

Kombinationer
Det går att lägga in 15matcher och bygga olika kombinationer av. Det uppskattas eftersom det är en hög siffra i jämförelse mot andra bolag. Däremot har Nordic Bet en del att jobba med angående kombinationsspel för att nå ända fram. Det går nämligen inte att spela på flera olika odds på samma match. Tex du vill spela 1 och X på en match i kombination med två odds på ”rätt resultat” på en annan match. Det skulle bli fyra kombinationer men detta är alltså omöjligt och du måste göra fyra olika vad. Det gör att kombinationsspelaren hellre vänder sig till andra bolag som har större möjligheter.

Mobilen – Det går att spela via smartphone, iPhone eller genom Java-applikation på din telefon.

Livespel finns också tillgängligt – kräver att du har flash player.

Det man kan sakna är varianter att spela på inom odds. Tex finns inte något spel som går att liknas med styktipset, bomben eller topptipset. Fler spelsätt skulle göra sidan än mer tilltalande.

2c. Konkurenskraftiga odds

Oddsen är helt klart sevärda. Ibland ligger de bland de högsta på marknaden samtidigt som de kan ligga mycket lägre ibland. Det lönar sig alltså att jämföra många gånger.

2d. Livestreaming

Det finns men det är inte så överdrivet många matcher. Barcelona – Real Madrid Live Stream.

3. Grafik och Navigering

Tycker du inte om startsidan på NordicBet? Gör om den då!
Ja så enkelt är det faktiskt. Genom att editera första sidan kan man välja vilka gadgets man vill möta på sin första sida. Välj mellan vad du vill se inom generella widgets, sport eller Pokerwidget.
Hoppas, hoppas att de bygger ut detta så startsidan erbjuder allt fler widgets. Som Barcafan skulle det vara härligt att alltid mötas av widget som ”senaste barcaoddset”, ”sportbonusar”, ”Sportbloggar”, ”Nyheter om ditt lag” Och allt detta på en bakgrund av Barcafärgerna. Visst ger ni mig det om ett år NordicBet??

Men tanken med att bygga om sidan är mycket bra och de är än så länge ensamma om det på marknaden.

Får känslan att de jobbar mycket hårt på att få en sida man kan navigera på sitt eget vis. Oddsträdet går att gömma undan, du kan få sport på fullskärm eller om du gillade gamla oddssidan så går det att få fram den. Denna härliga valfrihet önskar jag att fler tog efter.

En sökruta gör att du lätt kan hitta det lag som du vill spela på. Eller så filtrerar du fram rätt match genom filter som sport/land/liga/lag. Eller så kan du markera ligor som dina favoriter och komma åt dem snabbare. Ja det finns otaliga sätta att hitta sina matcher förrutom oddsträdet som erbjuds. Som om det inte vore nog erbjuder även NordicBet”Sport Fullskärm” vilket är som en karta över samtliga lag. Har du inte hittat din match nu så kanske det är dags att fundera om oddsspelande verkligen är din grej…

Att sen spela på ett odds är enkelt och tydligt. När väl vadet är lagt kommer du få resultatet via mail. Det går att klicka att du inte vill ha detta men det känns bra att inställningen är att man vill ha mail och att man får klicka ur om man inte vill ha – istället för tvärtom.

4. Bonusar/Erbjudanden

En helt klart godkänd startbonus erbjuder de men kraven är lite svårare än många andra sidor. Bonusen är 100% upp till 1000 kr och än så länge är det ju helt okej. Men sen kommer villkoren.
För det första ska du omsätta bonusen sex gånger (tre är vanligare). För det andra måste oddset på omsatta pengarna vara minst 1,8 (1,5 är vanligare). Men de får Godkänt i alla fall då de faktiskt delar andraplatsen efter Unibet på hur hög startbonusen är.

Det lite lustiga är att det är olika omsättningskrav på olika erbjudanden. På ett erbjudande som mailades ut till kunderna var det 50% på nästa insättning. Men då var det omsättningskrav på 10ggr. Kan det vara för att krångla till det för oss kunder eller vad ligger det för orsak bakom detta…

5. Skibent/Blogg

Hockeyprofilen Börje Salming har samarbete med Nordic Bet och kommer ibland med speltips.

6. Insättningar/Uttag

Visa, Entropay, Neteller, Skrill, WebMoney, ClickandBuy, Banktransfer.
Avgiften varierar mellan insättningsmöjlighet.

Men var noga med att kolla reglerna kring uttag. Tex. det första uttaget du gör var fjärde vecka är gratis om tar ut till Neteller. Sen kostar det 2% upp till 30USD.
Sånt här kan få vem som helst att bli irriterad då pengar försvinner helt i onödan.

7. Kontakt

Mail: Support@nordicbet.com Supporten är öppen 08-04 och de skriver på sin hemsida att de siktar på att besvara alla mail inom 15minuter.

Telefon 08-16 tel.nr 00356 213203638.
Det är ett nummer på Malta. Vad kostar det att ringa till Malta??

Live Chat 08-04 så det kan man väll verkligen kalla heltäckande.

8.  Egna åsikter

Det finns två orsaker till att jag spelar på NordicBet. Det ena är att de ganska ofta skiljer sig mot mainstream i oddssättning. Med andra ord kan man då och då hitta odds här som sticker ut ur mängden. Ett odds som skiljer sig 0,10 upp eller ner mot alla andra bolag är inte ovanligt.
Den andra orsaken är det de är bäst på dvs ge odds djupt ner i ligorna. Det är de bäst på och jag hoppas de fortsätter vara det i framtiden.

9. Plus Minus

+ Djupet på oddsen
+ Bygg om sidan som du vill
+ Hitta oddsen på många olika sätt
– Support med utländskt nummer
– Svåra uttagskrav
– Systemspelet är svagt

Bästa odds bonus