BästaBonus.se – Bingo, Casino, Odds, Poker

Maria poker

Maria poker

1. Maria.com Poker

Sedan 2006 har Maria.com erbjudit bingo på nätet. De har etablerat sig snabbt, mycket tack vare hård marknadsföring, och är idag en av de största på svenska marknaden. Maria.com ägs av Unibet och det inger ett stort förtroende för oss som spelare vilket också kan bidragit till dess snabba etablering.

Eftersom man ägs av Unibet erbjud du att spela på Unibets turneringar fast du är inloggad på Maria. Plattformen som används är microgaming och ska sanning fram redan här i början av recensionen så är det en enorm skillnad på webbaserade pokern och den nedladdade.

2. Utbud

Spela Maria poker i browsern:

Sit&Go. Från 0,6 Euro till 53Euro. Men du kan endast spela på bord med 6 spelare. Detta känns otroligt märkligt. På andra ställen kan man välja från 2-20spelare. Men här får du hålla till godo med det som erbjuds. Texas på ett bord med 6personer. Thats it.

Ring. Lite ovanligt att kalla det för ring men när man läser på så ser man snart att det är cashgame de menar. 2-25Euro erbjuds här och det är ovanligt låga insatser. De stora lyser med sin frånvaro.

Turneringar. Inköp från freeroll till 60Euro. Inte heller här finns något annat spel än texas.

Nej, utbudet är inte det bästa. Bara texas erbjuds och en hel del begränsningar gör att inte utbudet känns lockande.

Spel på nedladdat
Här är utbudet mycket större och man känner igen strukturen från många andra spelbolags pokerclienter. Här finns CashGame, Sit & Go och turneringar. Insatserna varierar från mycket låga till riktigt höga och inom varje del finns en hel del olika slags spel och varianter. Utbudet har alltså inte mycket mer att önska här.
2b. Ladda ner eller spela online

Hos Maria poker kan du spela online om du har flash installerat på din dator. Vill du hellre ladda hem clienten går det bra och då erbjuds också ett större utbud. Maria poker rekomenderar att man spelar i firefox om man vill spela i browsern då den fungerar bäst enligt kundtjänst.

3. Grafisk design och navigering

I browsern:
Solen lyser ute och självklart är det dags att packa picnickorgen och ta sig ut i värmen. Filten breder du ut på gräsmattan, du och dina kompisar sätter sig i ring och börjar spela poker.
Om det är denna bild du förknippar med poker så är Marias pokerrum något för dig – iallafall grafiskt. Ett rött bord på en bakgrund av en grön äng med blommor.
Nej, alvarligt talat. Poker är och förblir ett proffisionellt spel som spelas på ett snyggt bord med lite stil. Så grafiken får inte många blommor i poäng i detta fall.

När du spelar i browsern tar även pokerlobbyn ovanligt lång tid att komma igång i jämförelse med andra bolag. Vad detta beror på är svårt att säga.

Navigering då? Jo det är extremt enkelt att välja vad man vill spela. När du kommer till lobbyn får du välja Spelsätt mellan Ring, Turnering eller Sit&Go. Sen väljer du insatsnivå. Fler val varken kan eller behöver du göra. Sen är det bara att trycka Register och vänta in andra spelare.

Det är alltså verkligen lätt för en nybörjare att komma igång men det är också enda fördelen. Du kan inte gå in på ett bord och se vilka som sitter och väntar vid bordet innan du registerar dig. Inte heller gå in på ett bord som är igång för att titta på matcher. Du kan inte heller se vilka turneringar som kommer att spelas framöver eftersom lobbyn bara visar de fem nästkommande i den nivån du väljer. Enkelheten är tydligen i fokus och det är ju bra för riktiga nybörjare men efter några matcher och kanske ett besök på en annan pokersida så ser man snart att det är roligt med allt som har skalats bort här. Spela här om du tycker andra sidor är svårnavigerade men ta dig vidare sen…

Nedladdat:
Grafiken är riktigt snygg. Inne i lobbyn håller de Marias röda klara färg och Marias Loga finns även stort och tydligt. Med tydliga knappar längst ner gör de även navigeringen lätt till pokerrelaterade sidor som bank, erbjudanden m.m

Tydligheten fortsätter sen igenom hela lobbyn och det blir därför mycket lätt att hitta ett bord som passar i nivå och spelform. Vill du kan även spela på privata bord eller söka efter favoritspelare att spela mot. Navigeringen fungerar helt enkelt mycket bra.

Vill du sen skriva upp viktiga turneringar så finns det en kalender att göra anteckningar i.

Väl inne på ett bord är det ett riktigt snyggt bord du sätter dig vid. Gröna klassiska pokerduken ligger på bordet och bordet står i sin tur på ett golv av grova träplankor. Faktiskt lite texaskänsla.

Sammantaget är det synd att de erbjuder så extremt olika poker i nedladdat och i browsern.

4. Bonus/Tävlingar/Erbjudanden

Enligt kundservice så ska de ha en pokerbonus och för säkerhetsskull bad jag kundservice att skicka mig en länk till sidan där det står om den. Har letat på sidan och även via den länk jag fick men någon startbonus för poker möter jag inte någonstans.

Tävlingar, bonusar och erbjudanden lyser helt enkelt med sin frånvaro på hemsidan. Kan hända att de har bra erbjudanden som missats men saker man inte ser kan man ju inte heller utnyttja.

Laddar du hem clienten kan du läsa lite mer. Exempel att du tjänar VIP-poäng när du spelar vilka sen kan bytas in mot tex pengar.
4b. Prispotter

Unibet Open är den största turneringen som du kan vinna biljetter till. Eftersom de ägs av Unibet så erbjuds en hel del av Unibets utbud vilket självklart banar för stora prispotter och turneringar.

5. Blogg/Skribenter

Någon ”proffs” som bloggar eller skriver finns inte. Det finns visserligen ett community på Maria.com där man kan skapa egna bloggar men dessa handlar inte ofta om poker.

6. Insättning/Uttag/valuta

Lika bra att börja med det med uppseendeväckande först. Om du vill ta ut pengar från Maria så kostar det …..40kr per gång. Finns inte en enda orsak till att de ska ta så mycket pengar. Att gå in på banken, sitta med en bankman och göra en insättning till utlandet kostar 35kr. Sånt här gör en bara alvarligt fundersam på om man vill vara på en sida eller inte. Riktigt kasst.

Betalningsalternativ som finns är: kontokort, neteller, moneybookers, paysafecard, ucash, banköverföring. Bra med alternativ iallafall.

Valutan du spelar med är Euro.

7. Kontakt

info-se@mariabingo.com . Räkna med att du får mailsvar inom några timmar. Men ofta snabbare.
TFN 0200-580 240
Livechat Öppet 10-22

Bra med gratis telefonnummer och nästan heltäckande öppentider.

8. Personliga åsikter

För mig är poker ett spel med stil och jag blev själv bortskrämd från denna sida när jag möttes av blommor på en äng som bakgrund bakom pokerbordet eller pokerfilten…
Att sen utbudet var så väldigt begränsat känns tråkigt.

Sen laddade jag hem clienten och såg att det var så man skulle göra för att få spela riktig poker. Snygg grafik med Marias röda färg men njae – jag håller mig nog till Unibet ändå då de har bättre uttagsmöjligheter.

9. PLUS MINUS

+ Annorlunda layout på webbaserade
+ Bra utbud och grafik på nedladdat.
+ Bra kontakt
– Ingen överskådlig layout
– Lite dåligt utbud på webbaserade
– Uttagsavgiften !

Besök Maria Poker här

Gillar du det du läser?

    Leave a Reply

    Din e-postadress kommer inte publiceras.

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.