1. Om Betfair Odds

Betfair är världens största inom odds. Självklart beror det på hur man räknar men extremt stora är de i alla fall. De lanserades 2000 och har alltså växt extremt snabbt. Orsaken till den snabba tillväxten stavas O D D S.
Mer om det kan du läsa om här.

2. Utbud

En vanlig dag hos Betfair odds sektion är det spel på 36 olika sporter med tusentals odds. Det går dock inte att se på hemsidan hur många odds de har tillgängliga men sportsligt så är de mycket breda. Däremot är de inte alls så djupa inom svensk fotboll. Allsvenskan går alltid att spela på – superettan ofta men aldrig mer än så. Många gånger har jag saknat matcher som svensk basket, innebandy m.m. Betfair håller sig i första hand till de stora sporterna och stora ligorna.

2b. Spelsätt – live, system, mobil

Är det någonstans du ska spela singlar så är det på Betfair. Deras system är uppbyggt efter detta och visst kan du göra kombinationer men det är singlar som är deras grej.
Dessutom får du spela för hur mycket du vill. Så länge det finns någon som vill spela mot dig är det fritt fram.

Vill du göra en komb kan 8 matcher läggas till kupongen. En stor fördel är att du kan välja många olika resultat på varje match. Det betyder att du kan lägga in tex 5 resultat på 8 olika matcher i en kombinationskupong. Det är ett system som inte går att bygga på någon annan bettingsida. Utbudet är dock mindre på kombination än på singelspel.

Oddsbörs – Ja visst finns en oddsbörs. Det betyder alltså att du kan erbjuda odds till andra spelare. Kort sagt kan man säga att du då spelar på att något INTE ska hända eller bokar matchen som Betfair skulle ha sagt. Och det är just oddsbörsen som är Betfairs enorma styrka. Det finns inget annat bolag som erbjuder detta och kanske beror det på att Betfair nu är så stor på detta att ingen har ork att konkurera mot dem. Att kunna boka matcher gör bettandet till något nytt och rekommenderas starkt för den som inte provat. Tycker du det är svårt så kolla på de filmer som finns på hemsidan om hur man spelar och bokar.

Livespel. Väldigt många matcher övergår till livespel vilket kan göra att du både kan spela och boka odds under matchens gång. Här stoppas inte oddsen några minuter innan slutsignalen går utan det är upp till mig som oddsspelare att avgöra när du vill gå in och ta ett odds. Spelarnas villkor helt enkelt och det uppskattas verkligen. Vill du kan du casha in ev. vinst eller förlust under spelets gång något som få bolag erbjuder idag.

Sedan 2007 kan man även lägga spel via mobil.

2c. Konkurenskraftiga odds
Efter att ha gjort några stickprov visade det sig att Betfair verkligen har bättre odds på många marknader. De gör själva reklam att de ska ha upp till 20% bättre odds och det kan vi skriva under på att det stämmer…..ibland.
På matchodds på stora matcher ex ChampionsLeague är skillnaden inte så stor. Ibland någon procent bättre, ibland till och med sämre än index. Men på resultatodds är det alltid lönsammast att lägga spelet på Betfair. Alla odds över 5 är generellt minst 15-20procent bättre.
Det enda negativa är att man minst måste spela för 30kr per vad.

2d. Livestream
2000 livestreamade matcher per månad! Kan man begära mer? Kan låta petigt men tänk om man skulle få svensk kommentator och även få se matcherna i helskärm istället för liten ruta.
Känns löjligt att klaga men skulle onekligen vara häftigt.
Under matcherna kan du lätt se vad som hänt under matchen ex kort och mål på en tidslinje som hela tiden uppdateras.

3. Grafisk design och navigering

För att hitta den match du vill spela på klickar du dig fram i oddsträdet som är på vänstersida av skärmen. Men jämför man detta träd mot andra oddsträd på nätet så ligger de en bit bakom helt enkelt. Det är lite krångligt att få överblick på flera odds samtidigt eller flera matcher. Men med tanke på att det är en oddsbörs som är inriktad på att du bara ska spela en match i taget så förstår man varför den är byggd som den är. Men navigeringen får ett medelbetyg då det ibland kan upplevas lite krångligt.

Designen på Betfair är inte så jättetilltalande. Känns som att de har så många funktioner att de sätter funktion i första hand och estetik i andra hand. Grafiken är stel och rak och nästan lite kall. Men skräms nu inte av detta för Betfair är ett bolag som ändå kommer topp tre allmänt och topp 1 om man är ute efter ovanligt höga odds.

4. Bonus- Tävlingar

Startbonusen är ovanligt låg och brukar ligga på ett riskfritt spel på 300kr. Det är en av de lägsta startbonusarna på marknaden. En del bonusar rings även ut till kunder då personal även passar på att fråga hur man som kund upplevt Betfair senaste året.
Däremot har de ofta stora tävlingar inom odds. Det är tävlingar som kan pågå ca en månad där det handlar om att samla poäng på olika sätt genom att spela.
Överlag känns tävlingarna inriktade på de som spelar väldigt mycket. Men visst finns där även tävlingar som riktar sig mot alla slags spelare.
Bonusen låg – inte mycket extra bonusar och tävligar som är okej men inte mer. Nej på denna punkt får inte Betfair några lysande poäng.

5. Blogg Skribent

Betfair har ett forum som visserligen är på engelska men som tillför en hel del. Här förs diskussioner om allt som har med betting, casino och poker. Här finns även bloggar som kan vara intressanta att följa. Vill du kan starta egen profil här och egen blogg eller skicka meddelande till andra spelare. Ett helt community helt enkelt. Det är de ensamma om vad vi vet.

6. Insättning Uttag

Bank och Kreditkort
Neteller
Moneybookers
Paypal
Clickandbuy
Direkt banköverföring
Check
Western Union
Så visst finns det många olika alternativ.

7. Kontakt

Kontakten är svår att hitta på sidan men när man gör det så ser man att följande sätt finns att tillgå.
Mail. Svensk kundtjänst 10-18,30 Engelsk support 24 om dygnet.
Telefon . Svensk support finns.
Livechat – saknas.

Snål svensk kundtjänst men bemötandet brukar i alla fall vara mycket bra och du får garanterat svar på dina frågor. Synd att de som är så stora inte har livechat då det är populärt.

8. Personliga åsikter

Har spelat mycket på Betfair sedan jag blev medlem 2005. Framförallt har möjligheten att boka matcher gjort att jag är stamkund. Men även höga odds på tex slutresultat har ökat mitt intresse. Några tävlingar har jag varit med i men endast vunnit en gång (2000kr). Tävlingarna är oftast inte något värt att vara med i då det krävs stora resurser för att kunna vinna där .

9. Plus minus

+ Oddsbörsen
+ Höga resultatodds
+ Många livematcher
– Inget djup i Sverige
– Inga passande tävlingar för alla
– Tråkig hemsida