BästaBonus.se – Bingo, Casino, Odds, Poker

Unibet Poker

Unibet poker

1. Om Unibet Poker

Unibet är en av Europas största inom spel och poker på nätet och är det största privatägda företag på den nordiska marknaden. 

Att de speciellt är stora i norden och dess långa historia gör att man som spelare får en känsla av trygghet när man spelar hos dem vilket är A och O när man spelar om pengar.

Unibet började med poker 2004 och använde sig då av mjukvaran från 24h. Men redan efter två år bytte de till Microgaming och har sedan dess hållt sig kvar hos dem.

2. Utbud

De spelformer som erbjuds i Unibets poker  är Texas Hold ´em, Omaha, Omaha High-Low, 7card stud, 5card stud, 5card draw och razz. Men det är absolut Texas som är det största och därför kommer vi titta extra noga på delen.

Cashgames
På cashdelen kan man spela från 0,02/0,04Euro till 50/100Euro så visst finns det en eknomisk nivå för alla. Samtliga spelformer erbjuds men det är på Texas du hittar de flesta spelarna.

Sit&Go
Detta är en turneringsform där man bara spelar vanligtvis 2-20 personer. Här finns en hel del olika spelformer för olika tycke och smak. Rekomenderar att man testar olika spelformer på låg nivå så lär man sig snart vilken nivå man ska spela på för att kunna vinna mest. För det är helt klart olika slags poker som spelas på bord med liten insats och på bord med hög insats.

Utbudet hos Unibet Poker  är stort och det finns alltid något att spela. Spelar man på ett bord med insats 1 euro så kostar ”avgiften” 0,2 euro. Det betyder alltså att du får betala 20% extra för att spela förutom den peng som går till vinstpotten. Om man istället spelar för 2,5euro är avgiften 0,25 dvs 10%.

Det känns lite orättvist att de som börjar spela poker och vill lära upp sig ska betala större % på sina inköp. Ser ingen logik i detta.

Turneringar
Unibet erbjuder flera freeroll varje dag vilka är bra att vara med i under sin första period som pokerspelare. Sen finns det turneringar från 1euro och upp till 2200Euro. Ett stort spann helt enkelt.  Många av de turneringar som har låg insats kan vinsten vara att får en biljett till en dyrare turnering. Så kolla nog på vinsterna innan du börjar spela så du vet vad du slåss om. Största turneringen är Unibet Open som körs utomlands live men som man kan kvala till på Unibet.

En fredag klockan 20.00 var det ca 9000 spelare online.

Du kan om du vill även spela poker via Unibet på din mobiltelefon.

2B Ladda ner eller online
Du kan ladda ner pokerklienten till Pc men inte till Mac. Online går det att spela från bägge. Däremot går det inte att spela online via internetläsaren Firefox. Kan tyckas onödigt men alla som har Linux som operativsystem använder bara Firefox.

3 Grafisk Design och navigering

Designen är riktigt snygg på Unibet. De har en mjukvara från Microgaming Poker, sedan 2006, som gör att du kan känna igen dig från andra pokersidor som använder samma mjukvara.   Det betyder ju också att du spelar mot motståndare som inte bara är Unibetanvändare.

Unibets gröna färg följer dig genom hela spelandet och de mjuka färgrika avdelningarna gör designen känns riktigt behaglig.

Navigeringen på sidan är också mycket bra.  Det är lätt att hitta den nivån du vill spela på och det är fullt möjligt att spela på flera bord samtidigt.  Som nybörjare lär man sig snabbt hur man sätter in pengar, tjänar poäng m.m. Dessutom finns Pokerskolan som på ett enkelt och pedagogiskt sätt lär ut poker.  Finns inte så mycket att tillägga än att på design och navigering får Unibet högsta betyg.

4. Bonus Erbjudanden

Startbonusen kan du välja mellan tre olika alternativ. Det beroende på om du ser dig själv som nybörjare, Medelspelare eller proffs.  Bonusen är större men det krävs också betydligt fler inspelade pp för att få ut bonusen på proffserbjudandet. Som nybörjaren kan du få 100euro som bonus vilket är i likhet med de flesta pokersidorna på nätet.

Så jättemånga fler bonusar delas inte ut sen du blivit medlem. Däremot kan det komma tävlingar och erbjudanden som även de vänder sig till olika nivåer på spelarna. Det är bra att de inte bara låter tävlingarna vända sig till storspelarna utan låter alla vara med på olika nivå.

När du spelar får du även pp dvs playerpoints som går att använda sig av vid inköp till vissa turneringar eller byta in mot prylar i shopen.

4b Prispotter
Unibet Open är den största tävlingen och prispotten för vinnaren är över en miljon kronor.

5. Bloggar/Skribent

Dan Glimme är en återkommande person inom Unibets poker. Ibland kan han skriva bloggar och ibland längre inlägg. De är genomtänkta och klart läsvärda.  Han twittrar också från de pokerresor han gör runt om i världen.

6. Insättning/Uttag

En rad olika insättningsmöjligheter finns. Internetbank, Moneybookers, Neteller, Visakort, Paysafecard, Ukash och insättning via telefon.

Beroende på vilket sätt du väljer finns olika gränser på hur mycket/lite du kan sätta in.

På ditt konto kommer ditt saldo att visas i kronor.

7. Kontakt  Chat

Kontakt kan du få på många olika sätt. Livechat är populärt eftersom du snabbt får ditt svar. Däremot är utbudet med bara 9 timmar öppet på svensk chat lite svagt. Det finns ju faktiskt de som vill ha kontakt på förmiddagen också…

Vid ett mailtest fick vi svar på 17minuter men räkna med att du kan svar ibland på upp till 24timmar.

8. Personliga åsikter

För mig är Unibet ett av topp tre inom Poker och det gör att jag spelar för det mesta här. Däremot har de byggt in en begränsning  när de man inte kan ladda hem programvaran till mac och inte heller gå online via firefox. Jag sitter ofta på en sån dator och det gör att jag måste komplettera med att spela poker via en annan sida också. I annat fall hade jag hållt mig helt och hållet på Unibets sida.

9. PLUS MINUS

+ Mjuk, mysig layout
+ Lätt att förstå för nybörjare
+ Enkel navigering

– Går inte att ladda hem till Mac
– Orättvisa avgifter för nybörjare

Besök Unibet Poker här

Gillar du det du läser?

    Leave a Reply

    Din e-postadress kommer inte publiceras.

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.