1. Om Unibet odds

Unibet började med oddsspel 1997 och erbjöd då bara spel via telefon. Idag är möjligheterna betydligt fler. Idag kan du spela på odds genom telefon, internet och mobilen. Dessutom har utbudet ökat markant.

Idag är företaget det största privata oddsbolaget i Sverige och även det största i norden. Storleken är en av dess styrkor eftersom det ger förtroende till mig som spelare.

2. Bredd på utbudet, djupet inom Sverige speciellt.

Utbudet är brett även om de inte går så djupt ner i tex svensk fotboll. Div 2 kan förekomma men längre ner än så når de inte. Här finns även ofta nöjesodds på tex melodifestivalen, Idol m.m. Sånt piffar ju upp även en tråkig idolkväll med frun…

Läs om odds och för artist och sång som vinner Melodifestivalen 2018?

Något som är speciellt för Unibet inom odds är Fransk travsport. Uppfattar att Unibet är bäst på detta i jämförelse mot andra oddssidor där det inte ens finns.

En fredag kl.20 fanns det ca 14000 odds.

2b Spelsätt – live, system, mobil

Odds i all ära men här finns även andra spelformer. Supertoto går att likna med stryktipset även om det är en match till på kupongen. Kupongen delas med andra bolag dvs du kan spela på supertoto både på expekt och unibet och ändå vara med i samma spelpool.

SuperScore är som klassiska Bomben.

Inom system får de ett extraplus. Du kan lägga in flera resultat från samma match i ett system. Ex 4matchresultat från en match och 2 från en annan ger ett system med 8dubblar. Det är inte alls alla bolag man kan göra dessa system på eftersom det ofta kommer upp ”detta vad kommer i konflikt med annat vad” Men eftersom Unibet erbjuder flexibel systemspel håller jag dem högt.

Man kan som mest lägga in 12matcher. En önskedröm vore att öka detta till 16-20st.

Har Unibet bra livespel?  Absolut. Här har ett av Unibets triumfkort. För det första går det att bygga kombinationer på livespel även om det gäller att vara snabb eftersom oddsen rör sig.

För det andra har de något som de kallar för Cash-in.  Vill du säkra en vinst eller minimera en förlust så använder du cash-in. Like it!

Självklart kan du även lägga dina spel via mobilen.

2c Konkurenskraftiga odds Ja, i jämförelse mot andre bookmakers ligger Unibet bra till. De har ofta en återbetalning på 90-95%. Men inte bäst på marknaden.
Inte alltid bäst men alltid bland de bästa skulle man kunna säga. 

2d livestream

Varje helg har du en hel del matcher att välja mellan att se livestreamade. Eller på Unibet-TV som de kallar det. Tyvärr saknas ofta de bästa matcherna. De är väll uppköpta av canal+, Viasat eller liknande så de kommer jag inte åt där. Dessutom visas bara matcherna i en liten ruta som inte går att förstora över hela skärmen.  Okej, det är kul att se på sport men en liten ruta gör ingen glad. Här kan du läsa mer om spelbolag och live stream.

Nej, den dagen ett bolag erbjuder livestreamade matcher på hög nivå och i helskärm så byter jag gladeligen bolag. Tills dess blir det inte mycket livestreamat.

3. Grafisk design och navigering

Det ska vara enkelt att lägga odds och det ska gå snabbt. På de kriterierna får Unibet högsta betyg. En enkel lista där jag kan välja vilja sporter jag är intresserad av och man kan sen lätt hitta matcherna. Vill du kan du markera flera ligor och trycka på Visa. På så vis får du upp flera ligor på en gång vilket är bra när man bygger kombinationsspel.

Upp till 12 odds kan läggas in och utifrån det går det att spela enkelrader eller kombinationer.

När du lagt ditt vad kan du välja om du vill ha resultatet skickat via mail eller sms (sms kostar 2kr). Detta måste du själv välja dvs mail kommer inte autmatiskt.

Navigeringen är sammantaget mycket enkel och det är lätt att bygga kombinationer. Att det går att välja både mail och sms för resultatet tycker vi är ett plus.

4. Bonus/Tävlingar/Erbjudanden

Sveriges största oddsbonus ! Du får 1200kr som största möjliga startbonus. Eftersom det är bäst i landet så ger det ju högt betyg. Räkna sen med att få insättningsbonusar under åren. Ibland på 20% men ibland ända upp till 100%.

Tävlingar erbjuds i stort sett varje vecka och ofta kan du vinna sportresor/biljetter i pris.  Den vanligaste tävlingen på Unibet är ”vinn med högsta oddset”. Ibland är det också bara utlottningar dvs alla som spelat för 100kr är med i utlottning.

Att det är så många tävlingar är bra för det höjer intresset för sidan och även spänningen när man spelar. Däremot önskar vi lite variation på tävlingarna då just ”högst odds vinner” riktar sig till en specifik sorts spelare.

Det som är dåligt är att det är svårt att se hur mycket pengar man mer måste omsätta innan bonusen är friköpt. Du kan se hur mycket pengar du får ta ut men inte hur mycket mer du måste spela för. Många andra bolag har bättre system på detta.

Men med så hög startbonus, ofta refillbonusar och många roliga tävlingar så ger vi mycket högt betyg på denna del.

5. Blogg/Skribenter

Någon bloggare eller skribent finns inte på Unibet odds. Ibland kan det komma någon ”expert” och uttala sig men mer än så är det inte. Lite tråkigt tycker vi då det är kul att följa kända profilers åsikter. 

6. Insättning/Uttag/valuta

En rad olika insättningsmöjligheter finns. Internetbank, Moneybookers, Neteller, Visakort, Paysafecard, Ukash och insättning via telefon.

Beroende på vilket sätt du väljer finns olika gränser på hur mycket/lite du kan sätta in.

På ditt konto kommer ditt saldo att visas i kronor.

7, Kontakt Chat/Mail/Brev/Telefon Tid?

Kontakt kan du få på många olika sätt. Livechat är populärt eftersom du snabbt får ditt svar. Däremot är utbudet med bara 9 timmar öppet på svensk chat lite svagt. Det finns ju faktiskt de som vill ha kontakt på förmiddagen också…

Vid ett mailtest fick vi svar på 17minuter men räkna med att du kan svar ibland på upp till 24timmar. 

Livechat – 13-22
Telefon  0200 159 123
Fax 0200 159 129
Mail  Info-se@unibet.com
Kundservice finns dygnet runt men vill du ha svensk service fås den mellan 08-00

Kundservice finns på 24språk vilket är imponerande många. 

8 Personliga åsikter

Efter att ha spelat på Unibet i sju år måste jag säga att jag är nöjd – annars hade jag ju bytt bolag för länge sen. Unibet är en av mina två ”bas”bolag som jag använder flitigt. Med mycket bra kombinatinonsmöjligheter, stor bredd på oddsen och trevliga tävlingar håller de sig i topp.

9 PLUS MINUS

+ Sveriges största startbonus
+ Bra bredd och höga odds.Stort liveutbud
+ Livebetting med cash-in

– Ingen ”expertkommentator”
– Visar inte bonusomsättningen bra
– Ofta lika tävlingar.

Unibet finns med i vår topplista för bästa oddsbonus