Kings of Chicago videoslot recension av Svenskt Spel

Bakgrund

Vi förflyttar oss till 50-talets Chicago. Här är det gangsters som regerar och en hel del olagliga spelklubbar öppnar på småtimmarna runt om i staden. På en av dessa klubbar erbjuds poker på ett lite annorlunda sätt. Det är inte 100% poker , inte heller 100% enarmad bandit. Det är helt enkelt spelet Kings of Chicago.

Ett tips är att vara försiktig när du går därifrån med huvudvinsten på ca 200.000kronor för man vet aldrig vem som väntar utanför dörren…

ExtraSymboler

Kings of Chicago är en något annorlunda slot. Inte bara för att den bygger på kort utan även för att vinsterna bygger på pokerhänder.

Wild  – Vilket kort är mer passande för wild än jokern? Vinster med jokern dubblas.

Scatter – Det finns en del scatterkort. Dessa har på sig en midja av guld som det står Scatter på.  Med fem scatter i rad delas 30 freedeals ut. Det krävs minst att tre scatter visas för att freedeals ska delas ut.

Vinst under freedeal multipliceras med två.

Musik

Pianomusik hörs i bakgrunden och det ramar temat och ökar spelkänslan. Att man sen hör en kortlek blandas och delas ut när korten landar på bordet är också helt rätt.  Mycket bra tänkt på denna punkt helt enkelt.

Grafik

I Kings of Chicago utgör största delen av symbolerna vanliga spelkort och det är inte mycket att tillägga då. Sen finns här knektar, damer, kungar och Ess som förgyller kortleken.

Korten spelas ut på ett grönt spelbord där det även ligger en hel del typiska detaljer som pengar, diamanter, en pistol och casinomarker. Överlag så passar detaljerna perfekt in i temat vilket gör det riktigt snyggt.

Mjukvara

Svenska företaget Net Entertainment ligger bakom spelet Kings of Chicago vilket oftast betyder genomarbetade spel som håller i längden

Insats

Kings of Chicago har på flera punkter skiljt sig mot klassiska slots och  det fortsätter även på insatsmöjligheterna. Visserligen är spelet uppbyggd av tre rader och fem hjul men det är endast fem vinstlinjer som man får spela på. Nivån går att spela upp till 10 och myntvärdet finns mellan 0,01 och 1Euro.

För att spela en omgång måste du därför som minst lägga 0,05Euro och för storspelaren finns det faktiskt inte möjlighet att spela för mer än 10Euro. Ännu en sak som skiljer sig från mängden eftersom maxinsatsen brukar kunna vara 10ggr så stor.

Vill du kan du spela autoplay med avancerade funktioner. Du kan tex låta spelet sluta om du vunnit en speciell summa eller om saldot minskat med en viss summa.

Vinster

Pokerhands – I motsats till de flesta videoslots gäller det inte här att få så många lika i rad som möjligt. Det bästa är här istället om du får en natural Royal flush på en rad. Med andra ord 10-A i hjärter.

Vinster delas även ut på Femtal, Royal Flush, Straight Flush, Fyrtal, Kåk, Färg, Stege och Triss. Dessutom måste inte korten ligga i rad utan det räcker att de finns med på vinstlinjen.

Teoretiska återbetalningsgraden är 97,8 % och som mest kan kortspelandet belöna dig med 20.000 Euro.

Sammantaget

Kings of Chicago är en frisk fläkt bland alla videoslots. Här finns en hel del saker som är annorlunda mot många andra slots och det gör spelet bara mer spelbart. Med skön pianomusik i bakgrunden är detta spel verkligen något som rekommenderas.

Kings of Chicago går att spela på bland annat Mr Green, Betsson, Unibet och Betsafe.